IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !


Acest forum este dedicat în totalitate femeilor !
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Bine aţi venit pe forumul İslamRO ! Ne bucurăm că aţi ales forumul nostru ! Acest forum este dedicat în totalitate femeilor ! Vă reamintim că puteţi accesa partea privată a forumului numai după ce vă veţi înregistra sau conecta ! Vă mulţumim şi vă dorim şedere plăcută !
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola

statistics counter
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm
Subiectele cele mai active
Joaca Fazanul
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
SPANZURATOAREA
Cine gaseşte rima ?
Fara DA sau NU
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
A SALAM ALEYKUM
cum ma pot converti
İDEE BUNA-İDEE REA
VRAJİ
Top postatori
Noor İslam (1689)
 
betti (349)
 
cristina mihaela (232)
 
ionela (212)
 
DANA H (206)
 
ilayda (145)
 
Noor Aala Noor (130)
 
Noor Zaynab Sameer (128)
 
Selma Nuran (127)
 
Aisha (82)
 
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
 
ilayda
 
Noor Zaynab Sameer
 
betti
 
Mariana (Maryam)
 
Selma Nuran
 
cristina mihaela
 
Amira3
 
floryna
 
Aisha
 
Subiectele cele mai vizionate
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
Propozitii cu cuvinte care incep cu aceeasi litera!
İMPORTANT: REGULAMENTUL FORUMULUİ
Joaca Fazanul
Copiii sai
SPANZURATOAREA
VRAJİ
Cine gaseşte rima ?
A SALAM ALEYKUM
Fara DA sau NU

Distribuiţi | 
 

 Despre gânduri involuntare și fantezii

In jos 
AutorMesaj
ilayda
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
avatar

Mesaje : 145
Reputatie : 6
Data de inscriere : 08/12/2009
Varsta : 36
Localizare istanbul

MesajSubiect: Despre gânduri involuntare și fantezii    Mar Aug 03, 2010 9:54 am

Gândurile rele involuntare , fanteziile sau asocierile de idei sunt de obicei rezultatul șoptirii lui Satan. Așa cum o baterie are dor poli, așa și inimile noastre au două puncte centrale, sau doi poli.[1] Precum cei doi poli ai bateriei, așa și omul are doi în inimă: Unul dintre ei primește inspirație angelică, iar celălalt este vulnerabil îndemnării lui Satan.

El atacă acei credincioși care încearcă să își întărească spiritul de credință și devotamentul. Dacă aceștia au scrupule și sentimente delicate, el îi atacă din diferite direcții. Necredincioșii îl urmează voluntar lasându-se pradă fanteziilor și plăcerilor trupești, insuflându-le mereu noi idei. În acest fel îi încurajează în sporirea necredinței și îi învață noi moduri de a fi împotriva religiei și a credincioșilor.

Satan atacă din diferite direcții. Când Dumnezeu l-a blestemat pe Satan datorită neascultării, el a cerut un răgaz până în Ziua Judecății și permisiunea de a încerca să seducă oamenii. Dumnezeu i-a acceptat rugămintea , iar Satan a replicat: Îi voi ataca din față, din spate, din stânga, din dreapta și vei vedea că mulți dintre ei sunt nerecunoscători (7:17).

Satan face tot ce poate pentru a ne seduce. Noi suntem ființe complexe, căci Dumnezeu își manifestează Numele și Atributele prin intermediul nostru în această lume a testărilor. Suntem trimiși aici pentru a fi antrenați astfel încât să servim ca o oglindă a lui Dumnezeu și să câștigăm fericirea eternă. Dar, pentru a căștiga această fericire , trebuie să ne antrenăm și să ne dezvoltăm toate subfacultățile mintale, sentimentele și potențialurile. Dacă unul dintre acestea nu este dezvoltat (de exemplu teama, intelectul, lăcomia, încăpățânarea și poftele trupești) și direcționat pentru a fi folosit în scopuri bune, ne vom pune în pericol această viață și cea care va urma. Acest lucru este adevărat dacă nu ne înfrânăm dorințele naturale și nu ni le satisfacem prin metode acceptabile.

Atacându-ne din stânga, Satan se folosește de instinctele noastre animalice pentru a ne face să păcătuim. Când ne atacă din dreapta, ne duce la disperare spunându-ne că Ziua Judecății nu va veni niciodată, că tot ceea ce spun religiile despre Viața de Apoi este doar ficțiune, și că religia aparține trecutului și este irelevantă pentru prezent și viitor. Ne atacă din spate pentru a nega Profetismul, Existența și Unitatea lui Dumnezeu, Scripturile Divine, îngerii și alte chestiuni esențiale despre credință. Prin aceste sugestii, Satan încearcă să ne înrăutățească legătura cu religia și să ne facă să păcătuim.

Însă, credincioșii devotați, practicanți ai religiei nu se pot lăsa conduși de Satan. El se apropie în dreapta credinciosului îndemnându-l spre ostentație și spre a fi mândru de virtutea și faptele lui bune. Satan le șoptește că sunt buni credincioși până când sentimentele de vanitate și dorință de venerare le sunt stârnite. Când este atins acest punct, credincioșii iau calea pierzaniei. De exemplu, dacă ne facem rugăciunea de seară și apoi le spunem celorlalți pentru a ne lăuda, dacă începem să facem referire la faptele noastre bune în timp ce îi criticăm pe alții pe la spate, atunci am căzut sub influența lui Satan. Trebuie să ne dăm toată silința pentru a putea rezista tentațiilor lui.

Un alt lucru pe care Satan îl poate face este acela de a face ca lucrurile neimportante să devină importante și vice versa. Dacă credincioșii se ceartă asupra unei teme (de exemplu folosirea unui rozariu atunci când Îl venerăm pe Dumnezeu după rugăciunile zilnice) în timp ce copiii lor sunt trași în calea necredinței și a materialismului, acest lucru indică faptul că Satan i-a sedus.

Satan șoptește gânduri și fantezii neplăcute. Dacă acesta dă greș în a seduce credincioșii devotați, el le șoptește unele lucruri neplăcute. De exemplu, prin asocierea unor idei, el împinge credincioșii spre a avea unele concepții greșite despre Ființa Divină sau îi face să se gândeasă la necredință și nesupunere. Dacă ne fundamentăm în asemenea gânduri, Satan ne urmărește până când ne face să cădem în dubii asupra credinței ce o deținem.

Un alt șiretlic este acela de a-i face pe credincioși să suspecteze corectitudinea și validitatea actelor sale religioase. De exemplu: M-am rugat perfect? Mi-am spălat fața și mâinile complet când am săvârșit wudu ? Mi-am spălat anumite părți ale corpului de un anumit număr de ori ? Credincioșii atacați de asemenea gânduri involutare, de fantezii și dubii ar trebui să știe că inimile lor nu au nici o vină. Așa cum hoții încearcă să jefuiască oamenii bogați și țările puternice să controleze țările bogate, așa și Satan încearcă să facă rău inimilor celor pe care îi atacă.

Acest lucru este asemănător cu cel al unei persoane ce are temperatură. Știm că anticorpii ce se formează în sângele unui pacient distrug bacteriile sau germenii, iar asta face ca temperatura corpului să se ridice. În mod asemnănător, o inimă atacată de sugestiile rele ale lui Satan se apără luptând cu el. Deci, inima nu generează asemenea gânduri și nici nu le adoptă. A gândi la necredință nu este același lucru cu necredința.

Am putea spune că sugestiile rele ce provin de la Satan sunt un bine făcut credincioșilor, căci ne fac să rămânem alerți, să luptăm împotriva dorințelor carnale și a lui Satan și să urcăm pe trepte spirituale mai înalte.


[1] Prin "inimă" ne referim la centrul intelectului spiritual.
Scris de Fethullah Gülen
Sus In jos
Selma Nuran
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
avatar

Mesaje : 127
Reputatie : 3
Data de inscriere : 26/08/2010
Varsta : 31
Localizare R. Moldova, Chişinau
Stare de spirit ok

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Mar Oct 12, 2010 5:51 pm

Cel mai mare conflict, dilema işi lupta in viata unui om este lupta cu el insuşi!!!
Sus In jos
http://mdfemeimusulmane.forumers.ro
ionela
~ Silver Member ~
~ Silver Member ~
avatar

Mesaje : 212
Reputatie : 3
Data de inscriere : 06/07/2010
Varsta : 33
Localizare Tulcea

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Mar Oct 12, 2010 7:27 pm

Eu una consider ca daca suntem credinciosi si credem cu adevarat in Bunul Allah nici macar Seitan nu ne poate sta in cale. Atata timp cat avem ganduri curate nu exista fantezi. Gandurile involuntare apar ca cosecinta la ceea ce vedem sau auzim dar avem puterea sa infranam aceste ganduri involuntare deoarece stim sa distingem binele de rau.Totul sat in credinta noastra
Sus In jos
Selma Nuran
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
avatar

Mesaje : 127
Reputatie : 3
Data de inscriere : 26/08/2010
Varsta : 31
Localizare R. Moldova, Chişinau
Stare de spirit ok

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Sam Oct 16, 2010 5:41 pm

İdeal aşa ar fi, dar Şeitan nu renunta chiar daca sunem foarte buni credincioşi....pina la ultima suflare Şeitan va lupta sa ne fure imanul.....
İn fiecare clipa luptam cu el, fara sa ne dam seama.... cind avem lene sau aminam rugacıunea, cind in loc sa ne rugam la timp sau sa citim Kuran noi gasim o mie şi una de motive sa facem altceva, sau sa aminam... sunt mii de exemple, nu trebue sa ne relaxam nici o clipa.
Ca sa dau un exemplu:
Eu nu am prea mult timp de cind mam convertiti elhamdullillah, şi de cite ori merg sa fac rugaciunea, imi vine somn şi foame, apar tot felul de reburi sa fac, tot felul de piedici, cindd stau la rugaciune nu am voie sa mişc corpul inafare de mişcarile rugaciunii, şi imediat incepe sa ma manince nasul, piciorul, vin tintari, muşte....
Cind citesti la rugaciune Fatiha nu trebue sa te oprestı nıcı o clıpa, trebue cıtıta cursiv şi corec, şi anume in acest moment imi vine sa casc, sau mai nu stıu ce...
İdeea care este ca mai ales atunci cind se converteşte cineva, Şeitan e foarte suparat, ca a mai pierdut inca un om, de asta cit inca nu e prea tirzıu ıncearca toate smecheriile ca sa ne ıncurce sau sa ne faca cıt maı greu sa fim Credinciosi, şi instrumentele lui pot fi şi oamenii, prieteni care vin la momenul porivit şi te distrag de la rugacıune, famılıa care ıtı pune ultımatume şi lupta ımpotrıva alegerii ale....
Toata viata este o lupta pentru noı, şi conteaza fiecare fapta şi fiecare gind pe care il avem. Trebue sa credem din suflet, sa avem frica de Allah, sa ne para rau pentru greşelile noastre, şi tot ce facem sa facem in numele lui Allah, şi sa lasam pe Allah sa ne judece, caci el ştie cel mai bine!!
Sus In jos
http://mdfemeimusulmane.forumers.ro
ionela
~ Silver Member ~
~ Silver Member ~
avatar

Mesaje : 212
Reputatie : 3
Data de inscriere : 06/07/2010
Varsta : 33
Localizare Tulcea

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Joi Oct 21, 2010 6:22 pm

Intr-o anumita masura sunt de acord cu tine dar vezi undeva consider ca gresesti.Si anume privind rugaciunea . Daca te rogi trebuie sa o faci cu sufletul nu din obligatie.Degeaba faci rugaciunea daca nu i-ti este gandul la Bunul Allah. Sa faci de mantuiala mi se pare deja nesimtire. Ar trebui sa apreciem rugaciunile ca fiind momentul de legatura cu Bunul Allah Atunci i putem spune problemele sa atunci ne putem inpartasii bucuriile si i putem multumii pentru tot ceea ce frace pentru noi. Sfatul meu este decat sa te rogi doar pentru a spune ca te-ai rugat mai bine nu te ruga pentr-u ca este acelasi lucru.
Sus In jos
ionela
~ Silver Member ~
~ Silver Member ~
avatar

Mesaje : 212
Reputatie : 3
Data de inscriere : 06/07/2010
Varsta : 33
Localizare Tulcea

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Joi Oct 21, 2010 6:24 pm

Imi cer scuze daca iti par un pic cam dura dar credema ca pentru mine rugaciunile sunt cele mai importante momente ale zilei si pun pret pe ele
Sus In jos
Selma Nuran
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
avatar

Mesaje : 127
Reputatie : 3
Data de inscriere : 26/08/2010
Varsta : 31
Localizare R. Moldova, Chişinau
Stare de spirit ok

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Dum Oct 24, 2010 3:54 pm

Selam aleycum
eu nu am spus ca fac rugaciunea din obligatie, nici nu era vorba de asa ceva. Eu fac rugaciunea pentru allah nu ca sa demonstrez la cine ceva. Eu vorbeam de altceva, imi pare rau ca nu mai inteles... Fiecare om are un NEFS(sau nu stıu cum se zice exact) in el cu care lupta oata viata, un fel de voce interoara cu care toata viata luptı ca sa-l invingi!!!! Chiar şi cel mai credincios om lupta pina la ultima suflare pentru İmanul sau, şi Şeitan pina in ultima suflare incearca sa il fure...
Daca ai devenit musulman şi faci rugaciunea la imp asta nu inseaman ca gata la tine sa hotarit totul şi nu ai nici o problema.... Şeitan nu renunta niciodata....
Sus In jos
http://mdfemeimusulmane.forumers.ro
Selma Nuran
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
avatar

Mesaje : 127
Reputatie : 3
Data de inscriere : 26/08/2010
Varsta : 31
Localizare R. Moldova, Chişinau
Stare de spirit ok

MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    Dum Oct 24, 2010 3:55 pm

Dar fiecare cu parerea lui.
Eu o respect pe a ta, doar ca am vrut sa ma intelegi corect.
Sus In jos
http://mdfemeimusulmane.forumers.ro
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Despre gânduri involuntare și fantezii    

Sus In jos
 
Despre gânduri involuntare și fantezii
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IslamRO :: RELIGIA ISLAM :: ÎNTREBĂRİ Şİ RĂSPUNSURİ DESPRE İSLAM-
Mergi direct la: