IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !


Acest forum este dedicat în totalitate femeilor !
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Bine aţi venit pe forumul İslamRO ! Ne bucurăm că aţi ales forumul nostru ! Acest forum este dedicat în totalitate femeilor ! Vă reamintim că puteţi accesa partea privată a forumului numai după ce vă veţi înregistra sau conecta ! Vă mulţumim şi vă dorim şedere plăcută !
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola

statistics counter
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm
Subiectele cele mai active
Joaca Fazanul
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
SPANZURATOAREA
Cine gaseşte rima ?
Fara DA sau NU
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
A SALAM ALEYKUM
cum ma pot converti
İDEE BUNA-İDEE REA
VRAJİ
Top postatori
Noor İslam (1689)
 
betti (349)
 
cristina mihaela (232)
 
ionela (212)
 
DANA H (206)
 
ilayda (145)
 
Noor Aala Noor (130)
 
Noor Zaynab Sameer (128)
 
Selma Nuran (127)
 
Aisha (82)
 
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
 
ilayda
 
Noor Zaynab Sameer
 
betti
 
Mariana (Maryam)
 
Selma Nuran
 
cristina mihaela
 
Amira3
 
floryna
 
Aisha
 
Subiectele cele mai vizionate
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
Propozitii cu cuvinte care incep cu aceeasi litera!
İMPORTANT: REGULAMENTUL FORUMULUİ
Joaca Fazanul
Copiii sai
SPANZURATOAREA
VRAJİ
Cine gaseşte rima ?
A SALAM ALEYKUM
Fara DA sau NU

Distribuiţi | 
 

 Să ne rugăm în faţa copiilor

In jos 
AutorMesaj
ilayda
~ Bronz Member ~
~ Bronz Member ~
avatar

Mesaje : 145
Reputatie : 6
Data de inscriere : 08/12/2009
Varsta : 36
Localizare istanbul

MesajSubiect: Să ne rugăm în faţa copiilor    Mier Iul 21, 2010 6:58 am

Trebuie să existe un anume timp şi un anume loc pentru rugăciune. Vom spune rugăciunile acasă, împreună cu familia, sau vom lua copilul de mână şi îl vom duce la moschee. Vom face aceasta din urmă mai ales dacă mama nu poate împlini rugăciunile în anumite zile. Cum ea nu îşi poate împlini rugăciunile, copilul va gândi: „Deci rugăciunea o poţi face sau nu”. Iată de ce e bine să-ţi duci copiii la moschee în astfel de zile. Mai există o modalitate de spulberare a îndoielii: în zilele în care femeile nu au datoria rugăciunii, mama îşi va face abluţiunea ca întotdeauna, se va aşeza pe covorul de rugăciune, îşi va întoarce palmele în sus, către Cel Atotputernic, şi I se va ruga. În felul acesta, mama se va ruga şi totodată va spulbera orice nedumerire din mintea copilului. Această purtare este încurajată şi în multe lucrări islamice de referinţă. Şi este de o importantă covârşitoare în creşterea copilului. Când procedăm aşa, copilul va vedea capete plecate, ochi înlăcrimaţi şi mâini cu palmele întinse spre rugăciune. Va înţelege că suntem robii Lui.

Va veni o zi când se va auzi chemarea la rugăciune şi, dacă tu nu o auzi, îţi va atrage atenţia copilul. Îţi va spune: „Tată, mamă, trebuie să ne facem rugăciunea!” Vei culege astfel roadele muncii tale.

În fiecare zi trebuie să-ţi găseşti timp pentru a te ruga lui Allah. În acele momente, stabilite dinainte, trebuie să-i oferi Celui Atotputernic rugăciunea ta invocând Numele Lui şi arătând astfel că El este oricând liman ocrotitor şi adăpost. Este bine să te rogi în plină vedere şi cu glas tare. Însoţitorii Trimisului lui Allah au învăţat de la acesta rugăciunile pe care le rostea. Multe dintre aceste rugăciuni ne-au parvenit prin intermediul soţiei sale, Aisha, dar şi datorită lui Ali ibn Abu Talib şi a fiilor săi.

De unde se poate vedea că dacă vrei să-i înveţi pe copiii să se roage, e bine să-i laşi să vadă şi să audă cum te rogi tu. Dacă vrei ca inima lor să tresară ori de câte ori este pomenit numele lui Allah, tu, mai mult decât oricine altul, trebuie să le oferi exemplu.

Am avut în viaţă prilejul de a vedea scene care mă cutremură ori de câte ori mi le reamintesc. Imaginea devoţiunii bunicii mele pentru Allah m-a influenţat în mod covârşitor. Eram mic când bunica a murit, dar încă mi-aduc aminte emoţia şi freamătul ei, ori ce câte ori tata recita vresuri din Coran sau începea să vorbească despre Islam. Punea atâta suflet în tot ceea ce ţine de religia noastră, încât dacă cineva rostea înflăcărat numele lui Allah, se făcea albă la faţă şi aşa rămânea peste zi. Felul ei de a se purta a avut o puternică influenţă asupra mea. Deşi era neştiutoare de carte şi necunoscătoare în multe privinţe, rugăciunile ei sincere şi lacrimile ei adevărate m-au mişcat adânc. Am auzit de multe ori oameni învăţaţi ţinând predici însufleţitoare, dar nici unul dintre ei nu mi-a mişcat sufletul aşa cum a făcut-o bunica mea. Sunt musulman datorită credinţei sincere pe care am văzut-o la părinţii mei şi la bunica mea.

Părinţii trebuie deci să fie foarte atenţi ce fac acasă. Cum am spus mai devreme, dacă îţi rosteşti necazurile cu glas tare către Cel Atotputernic, dacă suspini la Uşa Sa şi Îl chemi, dacă te rogi deschis şi cu deplină supunere faţă de Creatorul Cel Preamărit, toate acestea lucruri îl vor impresiona adânc pe copil. Strădania de a te pregăti pentru Viaţa de Apoi, care trebuie să fie prima noastră grijă, se va imprima în mintea copilului şi copilul îşi va aminti întotdeauna de rugăciunile tale pline de speranţă, de dragoste şi de pioşenie. Trebuie să te rogi ca şi cum L-ai vedea pe Cel Atotputernic, ca şi cum I-ai simţi mereu prezenţa. Felul în care stai, felul în care îţi pleci capul, felul în care îngenunchiezi, totul trebuie să aducă aminte de El. Cum ai sta în faţa Lui? Imaginează-ţi că Allah este în faţa ta şi spune: „Robul meu! Ridică-te şi dă socoteală pentru faptele tale!” Vei sta smerit, aşteptând să primeşti Îndurarea Sa. O astfel de atitudine în rugăciune, prin care simţim Sublimitatea Lui şi recunoaştem nevrednicia noastră, este însufleţitoare pentru toţi cei din jur, aşa cum e şi pentru noi. Într-un hadith, Trimisul lui Allah a spus: „Sunt clipe pe care le petrec cu Allah în care nici îngerii cei mai de seamă şi nici vreo altă fiinţă nu se pot apropia de mine” (Al-‘Ajluni, Kashf al-Khafa, 2 : 173). O astfel de clipă luminată pe care o trăim îi va inspira pe copiii noştri în rugăciunile lor. Mai târziu, când se vor confrunta cu pericole care le pot zdruncina credinţa, amintirea părintelui care se ruga fierbinte le va sări în ajutor şi le va arăta Calea.

Este un lucru peste care nu trebuie să trecem cu uşurinţă. In sura Yusuf, Coranul ne vorbeşte de un astfel de fapt de natură psihologică. După cum ştim bine, Profetul Yusuf nu s-ar fi lăsat ispitit de o femeie. Şi totuşi, Coranul spune: “... de n-ar fi văzut semnul Domnului său” (12 : 24).

Deşi ramâne un lucru controversat, după interpretarea dată de o seamă de mari învăţaţi, semnul văzut Yusuf a fost imaginea tatălui său, Profetul Yaqub, care i-a acoperit gura cu mâna şi a strigat, cu mare mirare: „Yusuf!” Yusuf, lăudat pentru marea sa curăţenie, şi-a dat seama şi a strigat: „Ferească Allah!” Ochii tăi plini de lacrimi şi credinţa adevărată cu care ceri ajutorul lui Allah vor juca un rol esenţial în viaţa copilului şi îl vor feri de căderea în greşeală. Aceste imagini vor rămâne atât de vii în subconştientul său încât îi vor putea vorbi, ori de câte ori îl încearcă vreo ispită. Îi vor spune: „Copilul meu, ce vrei să faci?” Şi îl vor păzi astfel de orice rele întâmplări.

Scris de Fethullah Gülen
Sus In jos
 
Să ne rugăm în faţa copiilor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IslamRO :: CĂSĂTORİA Şİ VİAŢA DE FAMİLİE ÎN İSLAM :: COPİLUL ÎN ISLAM-
Mergi direct la: