IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !


Acest forum este dedicat în totalitate femeilor !
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Bine aţi venit pe forumul İslamRO ! Ne bucurăm că aţi ales forumul nostru ! Acest forum este dedicat în totalitate femeilor ! Vă reamintim că puteţi accesa partea privată a forumului numai după ce vă veţi înregistra sau conecta ! Vă mulţumim şi vă dorim şedere plăcută !
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola

statistics counter
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm
Subiectele cele mai active
Joaca Fazanul
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
SPANZURATOAREA
Cine gaseşte rima ?
Fara DA sau NU
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
A SALAM ALEYKUM
cum ma pot converti
İDEE BUNA-İDEE REA
VRAJİ
Top postatori
Noor İslam (1689)
 
betti (349)
 
cristina mihaela (232)
 
ionela (212)
 
DANA H (206)
 
ilayda (145)
 
Noor Aala Noor (130)
 
Noor Zaynab Sameer (128)
 
Selma Nuran (127)
 
Aisha (82)
 
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
 
ilayda
 
Noor Zaynab Sameer
 
betti
 
Mariana (Maryam)
 
Selma Nuran
 
cristina mihaela
 
Amira3
 
floryna
 
Aisha
 
Subiectele cele mai vizionate
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
Propozitii cu cuvinte care incep cu aceeasi litera!
İMPORTANT: REGULAMENTUL FORUMULUİ
Joaca Fazanul
Copiii sai
SPANZURATOAREA
VRAJİ
Cine gaseşte rima ?
A SALAM ALEYKUM
Fara DA sau NU

Distribuiţi | 
 

 Condiţiile Shahadei

In jos 
AutorMesaj
Mariana (Maryam)
~ Active Member ~
~ Active Member ~
avatar

Mesaje : 75
Reputatie : 0
Data de inscriere : 15/01/2010

MesajSubiect: Condiţiile Shahadei   Joi Feb 20, 2014 12:18 am


Condiţiile Shahadei


Nu este suficientă rostirea Shahadei pentru ca aceastasă fie acceptată de către Allah Al-'Alaa (Preaînaltul). Este o cheie care deschide porţile către Paradis, însă, pentru ca aceasta să funcţioneze, trebuie să fie folosită într-un mod corect. Shahada trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi acceptată de către Allah Al-Muta'ali (Preaînaltul):

● Cunoaştere: aceasta înseamnă recunoaşterea faptului că tot ceea ce este adorat în afară de Allah este fals. Nu există altă divinitate demnă de adorare cu excepţia de Allah Al-Ahad (Unicul). Allah este Unicul care merită toate tipurile de adorare, precum Rugăciunea (As-Salah), implorările (du'a), speranţa, sacrificiul unui animal pentru hrană, promisiunile etc.
Orice persoană care realizează un act de adorare altcuiva sau la altceva în afară de Allah Al-Ahad (Unicul), având intenţia de a-l adora sau înălţa pe acesta, a comis un act de kufr14, chiar dacă a rostit Shahada.

● Certitudine: inima trebuie să aibă certitudinea fermă a cunoaşterii semnificaţiilor mărturisirii de credinţă. Certitudinea este opusul îndoielii, motiv pentru care nu au loc nici îndoiala, nici slăbiciunea în credință . Allah Al-Muta'ali (Preaînaltul) spune:

„Dreptcredincioşi sunt numai aceia care cred în Allah şi în Trimisul Său, care apoi nu s-au mai îndoit şi au luat parte la luptă cu averile şi cu sufletele lor, pe Calea lui Allah. Aceştia sunt cei sinceri.” [Coran, 49:15]

● Acceptare: cel care face mărturisirea de credinţă trebuie să accepte complet condiţiile Shahadei, cu tot ceea ce implică acestea, şi să nu le respingă15. Allah Al-'Alaa (Preaînaltul) spune:

„Când li s-a zis lor «Nu există altă divinitate afară de Allah», ei s-au semeţit.” [Coran, 37:35]

● Supunere: aceasta înseamnă ascultare şi a acţiona conform celor cerute de Shahada16.
Musulmanul trebuie să îndeplinească ceea ce Allah Al-'Aziz (Cel Atotputernic) a poruncit şi să se abţină de la cele pe care El, Preaînaltul şi Preaslăvitul, le-a interzis. Allah Al-Ahad (Unicul) spune:

„Acela care supune faţa sa lui Allah şi este binefăcător (ca un Muhsin17), acela s-a prins de toarta cea mai trainică. La Allah se află sfârşitul [tuturor] lucrurilor.” [Coran, 31:22]

● Veridicitate: persoana trebuie să pronunţe Shahada cu sinceritate18. Allah Al-'Alaa (Preaînaltul) spune:

„.. Rostesc cu limbile lor ceea ce nu este în inimile lor…” [Coran, 48:11]
● Sinceritate în adorare: persoana care a făcut Shahada trebuie să dedice toate actele de adorare, cu sinceritate, doar lui Allah Al-Ahad(Unicul)19. El, Preaînaltul şi Preaslăvitul, spune în Coranul cel Sfânt:

„Şi nu li s-a poruncit lor decât să-L adore pe Allah, cu credinţă curată şi statornică în religia Lui, să împlinească Rugăciunea [As-Salat] şi să achite Dania [Az-Zakat]. Şi aceasta este credinţa [comunităţii] celei drepte.” [Coran, 98:5]

● Dragoste: persoana care face mărturisirea de credinţă trebuie să iubească Shahada şi tot ceea ce implică aceasta. De asemenea, trebuie să îi iubească pe Allah Al-Ahad (Unicul) şi pe Trimisul Lui (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!), ca şi pe robii Săi cei pioşi. Aceasta trebuie să se îndepărteze de cei ce dau dovadă de ură faţă de Allah Al-Muta'ali (Preaînaltul) şi de Trimisul Lui (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!). Întotdeauna trebuie să facem ceea ce ştim că Allah Al-Ahad (Unicul) şi Profetul Lui (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) iubesc, chiar dacă aceasta nu coincide cu dorinţele noatre. Allah Al-'Aziz (Cel Atotputernic) spune în Coranul cel Glorios:

„Spune: «Dacă părinţii voştri, fiii voştri, fraţii voltri, soţiile voastre, clanul vostru, bunurile pe care le-aţi dobândit, negoţul de a cărui lâncezire vă temeţi şi locuinţele de care sunteţi mulţumiţi vă sunt vouă mai scumpe decât Allah, decât Trimisul Său şi decât lupta pe Calea Lui, atunci aşteptaţi-vă să vină Allah cu porunca Sa!» Iar Allah nu călăuzeşte neamul de nelegiuiţi!” [Coran, 9:24]

Shahada necesită, de asemenea, ca Allah Al-'Alaa (Preaînaltul) să fie Singurul care legiferează, fie în chestiuni de adorare, fie în cele legate de relaţii între persoane, atât individuale, cât şi publice.
Doar Allah Al-Ahad (Unicul) are dreptul de a numi un lucru ca fiind interzis sau permis.
Trimisul Lui (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) s-a dedicat exclusiv sarcinii de a explica şi clarifica Legile Domnului lui. Allah Al-Khabir (Cel care cunoaşte toate) spune:

„… Ceea ce vă dăruieşte Trimisul primiţi, iar cele de la care vă opreşte, de la acelea opriţi-vă şi fiţi cu frică de Allah, căci Allah este aspru la pedeapsă!” [Coran, 59:7]

_____________________________
14 Kufr: necredinţă.
15 Nu este suficient ca o persoană să știe ce înseamnă Shahada și să o creadă cu certitudine, trebuie, de asemenea, să o accepte și să o pronunțe și astfel îmbrățișează Islamul.
16 Nu este suficient ca o persoană să ştie ce înseamnă Shahada și să o creadă cu certitudine, să o aceepte și astfel să îmbrățișeze Islamul; trebuie, de asemenea, să acționeze în acord cu ea.
17 Muhsin: literalmente, o persoană care face ceva bine. Aici, cu sensul de cineva care face fapte bune sincere pentru Allah, de acord cu Tradiția lăsată de Profet (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!). Allah menționează supunerea fată de El alături de faptele bune și dacă o persoană face aceasta, a înțeles cu adevărat Shahada.
18 Chiar dacă o persoană ar putea face toate acestea, poate ascunde necredinţa din inima lui, precum ipocriţii.
19 Se poate întâmpla ca o persoană să îndeplinească toate condiţiile enumerate, dar să dedice adorare altora în afară de Allah în anumite ocazii, precum a se ruga la morţi. În acest caz, nu a făcut aceasta pentru Allah.


sursa: İslam House - Cum poţi îmbrăţişa Islamul
Sus In jos
 
Condiţiile Shahadei
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IslamRO :: RELIGIA ISLAM :: MĂRTURİSİREA DE CREDİNŢĂ : SHAHADA-
Mergi direct la: