IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !


Acest forum este dedicat în totalitate femeilor !
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Bine aţi venit pe forumul İslamRO ! Ne bucurăm că aţi ales forumul nostru ! Acest forum este dedicat în totalitate femeilor ! Vă reamintim că puteţi accesa partea privată a forumului numai după ce vă veţi înregistra sau conecta ! Vă mulţumim şi vă dorim şedere plăcută !
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola

statistics counter
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm
Subiectele cele mai active
Joaca Fazanul
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
SPANZURATOAREA
Cine gaseşte rima ?
Fara DA sau NU
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
A SALAM ALEYKUM
cum ma pot converti
İDEE BUNA-İDEE REA
VRAJİ
Top postatori
Noor İslam (1689)
 
betti (349)
 
cristina mihaela (232)
 
ionela (212)
 
DANA H (206)
 
ilayda (145)
 
Noor Aala Noor (130)
 
Noor Zaynab Sameer (128)
 
Selma Nuran (127)
 
Aisha (82)
 
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
 
ilayda
 
Noor Zaynab Sameer
 
betti
 
Mariana (Maryam)
 
Selma Nuran
 
cristina mihaela
 
Amira3
 
floryna
 
Aisha
 
Subiectele cele mai vizionate
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
Propozitii cu cuvinte care incep cu aceeasi litera!
İMPORTANT: REGULAMENTUL FORUMULUİ
Joaca Fazanul
Copiii sai
SPANZURATOAREA
VRAJİ
Cine gaseşte rima ?
A SALAM ALEYKUM
Fara DA sau NU

Distribuiţi | 
 

  Creşterea Copiilor

In jos 
AutorMesaj
Noor İslam
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 1689
Reputatie : 22
Data de inscriere : 07/12/2009
Stare de spirit Alhamdulillah

MesajSubiect: Creşterea Copiilor   Lun Apr 11, 2011 3:03 pm


Creşterea Copiilor


Prea puţină atenţie şi importanţă se dau transmiterii va­lorilor culturale, deşi ele sunt o latură esenţială a educa-ţiei; dacă le acordăm importanţa pe care o merită, vom reuşi să atingem un obiectiv de o covârşitoare însemnătate.

Literatura pentru copii, fie ea în versuri sau în proză, trebu­ie să inspire tărie de caracter, judecată dreaptă şi ataşament faţă de aspiraţii, în aşa fel încât să putem creşte generaţii cu o voinţă tare şi idei sănătoase.

Buna purtare ar trebui să fie în şcoli la fel de importantă ca toate celelalte materii; dacă nu o vedem aşa, atunci cum pot copiii să-şi dezvolte un caracter sănătos? Educaţia nu este acelaşi lucru cu predarea de cunoştinţe; oricine poate preda, dar foarte puţini ştiu să educe.

Deşi ne creştem fetele ca pe nişte gingaşe flori, pentru a de­veni educatoare blânde şi iubitoare ale copiilor, la fel de im­portant este să le încurajăm să devină apărătoare curajoase ale adevărului. Altfel, de dragul blândeţii şi al gingăşiei, le transformăm în biete fiinţe neputincioase. Să nu uităm că le­oaica nu este mai puţin de temut decât leul.

Dacălii care nu şi-au făcut ucenicia în preajma unui maestru şi care nu au primit o educaţie trainică sunt ca nişte orbi care încearcă să lumineze calea altora. Purtările rele ale copilului şi necuviinţa lui izvorăsc din atmosfera în care a fost crescut. O viaţă de familie dezorganizată are o influenţă cu atât mai mare asupra sufletului copilului şi, drept urmare, asupra societăţii.

Purtarea frumoasă este o virtute întotdeauna apreciată. Oa­menii care se poartă cuviincios sunt plăcuţi şi bine priviţi, chiar dacă nu au avut parte de o educaţie aleasă. Comunită-ţile lipsite de cultură şi de educaţie sunt ca oamenii cu pur-tări urâte. Nu vei găsi acolo nici prieteni credincioşi, nici duşmani consecvenţi. Cei care se încred în astfel de oameni cunosc mereu dezamăgirea, iar cei care se bazează pe ei ră-mân mai devreme sau mai târziu fără niciun sprijin.

Evoluţia unei comunităţi devine posibilă prin ridicarea noilor generaţii la un înalt nivel de umanitate, nu prin eradicarea eradicarea elementelor negative. Dacă nu sădim sămânţa reli­giei, a tradiţiei şi a conştiinţei istorice în întreaga ţară, în locul fiecărei buruieni pe care o smulgem vor creşte altele noi.

Umanitatea este strâns legată de puritatea emoţiilor. Cei ce se lasă năpădiţi de sentimente urâte şi ale căror suflete sunt stăpânite de egoism par a fi fiinţe umane, dar nu sunt. Ori­cine poate să-şi perfecţioneze trupul, dar puţini sunt cei care ştiu să-şi educe mintea şi sufletul. Lucrul asupra trupului aduce vigoare, în timp ce lucrul asupra minţii şi a sufletului dă naştere unor oameni de înaltă spiritualitate.

Prima şcoala a copiilor, ale căror suflete sunt ca nişte oglinzi şi ca nişte aparate fotografice, este familia. Şi primii lor das-căli sunt mamele. Iată de ce este un lucru esenţial pentru exis-tenţa şi stabilitatea naţiunii ca viitoarele mame să fie crescute şi educate pentru a deveni dascăli buni ai copiilor lor.

Viitorul omului este strâns legat de influenţele şi impresiile din copilărie şi din tinereţe. Copiii şi tinerii care cresc într­un climat în care entusiasmul le este stimulat prin trăiri înăl-ţătoare vor dobândi minţi viguroase, precum şi virtuţi şi va-lori morale sănătoase.


Sus In jos
 
Creşterea Copiilor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IslamRO :: CĂSĂTORİA Şİ VİAŢA DE FAMİLİE ÎN İSLAM :: COPİLUL ÎN ISLAM-
Mergi direct la: