IslamRO

Bine aţi re-venit !
Toate femeile sunt binevenite !
Pentru a accesa partea privată a forumului nostru, vă rugăm să vă
conectaţi dacă sunteţi deja membră sau să vă alăturaţi comunitaţii noastre
Vă dorim şedere plăcută pe forum !


Acest forum este dedicat în totalitate femeilor !
 
AcasaPortalCalendarGalerieFAQCautareMembriGrupuriInregistrareConectare
Bine aţi venit pe forumul İslamRO ! Ne bucurăm că aţi ales forumul nostru ! Acest forum este dedicat în totalitate femeilor ! Vă reamintim că puteţi accesa partea privată a forumului numai după ce vă veţi înregistra sau conecta ! Vă mulţumim şi vă dorim şedere plăcută !
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola

statistics counter
Ultimele subiecte
Cine este conectat?
In total este 1 utilizator conectat: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 1 Vizitator

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 64, Dum Mar 21, 2010 10:58 pm
Subiectele cele mai active
Joaca Fazanul
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
SPANZURATOAREA
Cine gaseşte rima ?
Fara DA sau NU
DUA PENTRU FIECARE ZI DIN LUNA RAMADAN
A SALAM ALEYKUM
cum ma pot converti
İDEE BUNA-İDEE REA
VRAJİ
Top postatori
Noor İslam (1689)
 
betti (349)
 
cristina mihaela (232)
 
ionela (212)
 
DANA H (206)
 
ilayda (145)
 
Noor Aala Noor (130)
 
Noor Zaynab Sameer (128)
 
Selma Nuran (127)
 
Aisha (82)
 
Cei care creeaza cel mai des subiecte noi
Noor İslam
 
ilayda
 
Noor Zaynab Sameer
 
betti
 
Mariana (Maryam)
 
Selma Nuran
 
cristina mihaela
 
Amira3
 
floryna
 
Aisha
 
Subiectele cele mai vizionate
BİNE Aİ VENİT PE FORUMUL İSLAMRO
Propozitii cu cuvinte care incep cu aceeasi litera!
İMPORTANT: REGULAMENTUL FORUMULUİ
Joaca Fazanul
Copiii sai
SPANZURATOAREA
VRAJİ
Cine gaseşte rima ?
A SALAM ALEYKUM
Fara DA sau NU

Distribuiţi | 
 

 Copiii

In jos 
AutorMesaj
Noor İslam
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 1689
Reputatie : 22
Data de inscriere : 07/12/2009
Stare de spirit Alhamdulillah

MesajSubiect: Copiii   Joi Apr 07, 2011 3:39 pm

Dainuirea unei naţiuni depinde de capacitatea ei de a educa noile generaţii, de le trezi spiritul şi conştiinţa naţională, precum şi de a le desăvârşi mintea. Dacă o naţiune nu poate creşte generaţii desăvârşi-te, cărora viitorul să le poată fi încredinţat, viitorul acelei naţiuni va fi cu siguranţă unul întunecat. Principala res­ponsabilitate în a creşte astfel de generaţii le revine, fără în-doială, părinţilor.

Adam, primul bărbat, şi Eva, prima femeie, au fost creaţi împreună, la începutul chiar al existenţei umane. Aceasta ne arată caracterul natural al căsniciei. Scopul cel mai impor­tant al acestei stări naturale este reproducerea. O căsnicie în-temeiată pe alte scopuri decât creşterea unor noi generaţii este doar aventură şi vremelnică disctracţie. Copiii care vin pe lume într-o astfel de căsnicie sunt nefericitele roade ale unor trăiri trecătoare.

Generaţiile vin şi pleacă. Reprezentanţii lor care ating un ni­vel înalt de spiritualitate pot fi consideraţi oameni. Cei care, prin lipsă de educaţie, nu îşi dezvoltă capacităţile spirituale nu merită să poarte acest nume. Sunt doar ciudate creaturi, deşi coboară din Adam. Iar părinţii lor, cărora le sunt o po-vară, sunt de compătimit pentru nenorocul de a-i fi crescut.

Părinţii care îşi încurajează copiii să-şi dezvolte capacităţile şi să devină folositori lor înşile şi comunităţii dăruiesc naţiunii un nou stâlp de susţinere trainică. Din contră, cei care nu cultivă sentimentele umane ale propriilor copii aruncă un mănunchi de scorpioni în sânul comunităţii.

Părinţii au un drept asupra copiilor lor atâta vreme cât îi educă şi îi înzestrează cu virtuţi. Nu pot pretinde vreun ast­fel de drept atunci când îi neglijează. Ca să nu mai vorbim despre acei părinţii care îşi obişnuiesc copiii cu răutatea şi necuviinţa, şi-i fac să se desprindă de umanitate.

Voi, care aduceţi copii pe lume, ridicaţi-i spre tărâmurile de dincolo de Ceruri. Aşa cum vă îngrijiţi de sănătatea trupuri­lor lor, îngrijiţi-vă şi de viaţa lor spirituală. Fie-vă milă şi sal-vaţi-i pe aceşti nevinovaţi lipsiţi de apărare. Nu lăsaţi vieţile să li se irosească.

Copacii bine curăţaţi cresc mai frumos şi poartă rod mai mult. Dacă nu sunt curăţaţi aşa cum se cuvine, se sfrijesc şi se usu-că. Oare omul, cu multiplele lui înzestrări şi capacităţi, nu merită aceeaşi grijă pe care o arăţi unui simplu copac?

Nu te căsători de dragul veşmântului, sau al bunăs-tării, sau al frumuseţii exterioare; căsătoreşte-te de dragul frumuseţii spirituale, al cinstei şi mora-lităţii, al virtuţii şi caracterului.

Dacă un cuplu vrea să se despartă, motivele cele mai înţelep-te nu sunt de nici un ajutor pentru cei care nu s-au căsătorit din bune motive; important este nu să scapi cât mai întreg din vâlvătaia de acasă, ci să nu laşi să se aprindă o asemenea vălvătaie.

Orice unire care se face în numele căsătoriei, dar fără gândi­re temeinică, lasă în urmă văduve înlăcrimate, orfani şi răni în sufletul familiei.

Naţiunile se sprijină pe familie şi pe individ; dacă familia es­te bună, atunci naţiunea este bună, iar dacă familia este rău clădită, şi naţiunea este rău clădită; cei care vor binele naţiu-nii ar trebui mai întâi să se uite la propriul lor cămin!

Familia este o mică naţiune, iar naţiunea este o familie mai mare; cine ştie să-şi gospodărească bine căminul şi să şi-i ri dice pe ai săi la un înalt nivel de umanitate poate cu uşurin-ţă să conducă şi o organizaţie mare.

Ce este drept este bine plăcut şi cinstit, chiar dacă pierde; ce este nedrept este detestabil şi urât, chiar dacă câştigă.

Ce este drept este şi frumos prin natura sa, iar cel care este drept este şi plăcut; chiar şi căzută în noroi, dreptatea rămâ-ne la fel de curată şi adevărată; chiar şi unsă cu mosc, ne­dreptatea rămâne la fel de murdară şi de respingătoare.

Culoarea şi forma se schimbă, însă nu şi esenţa; un nume şi un titlu se schimbă, dar nu şi caracterul; mulţi s-au lăsat şi încă se mai lasă păcăliţi de astfel de prefaceri.

Cei care îi asupresc pe cei slabi sunt înfrânţi, chiar dacă au învins; cei care sunt drepţi sunt învingători, chiar dacă au pierdut.

Unele căsătorii, bazate pe logică şi judecată, se fac prin cău-tarea refugiului în Allah. Caracterul lor este atât de sacru în­cât, pe durata întregii vieţi, sunt ca o şcoală, iar “elevii” lor, o garanţie a dăinuirii naţiunii.

Scopul căsătoriei nu este plăcerea. Este întemeierea unei fa­milii, asigurarea viitorului şi dăinirii naţiunii, eliberarea omului de orice gând sau sentiment nestatornic şi îmblânzi­rea dorinţelor trupului. Ca multe alte lucruri care se leagă de natura noastră înnăscută, dată de Allah, plăcerea este im­boldul care ne cheamă spre căsătorie.

Temelia cea mai trainică a naţiunii este familia în care se re-varsă fericirea materială şi spirituală, căci o asemenea familie este o şcoală sacră, care ridică oameni plini de virtuţi. Când o naţiune transformă căminele oamenilor în şcoli luminate şi prospere, şi şcolile în cămine primitoare, săvârşeşte cea mai profundă reformă şi asigură mulţumirea şi fericirea ge-neraţiilor viitoare.

Căminul se numeşte cămin datorită oamenilor care îl alcătu-iesc. Sunt oameni fericiţi, dacă împărtăşesc valorile umane. Putem spune că oamenii trăiesc în mod uman laolaltă cu membrii familiilor lor. Un cămin devine cămin datorită membrilor lui.
Ultima editare efectuata de catre Noor İslam in Lun Iul 03, 2017 3:09 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
ionela
~ Silver Member ~
~ Silver Member ~
avatar

Mesaje : 212
Reputatie : 3
Data de inscriere : 06/07/2010
Varsta : 33
Localizare Tulcea

MesajSubiect: Re: Copiii   Vin Apr 08, 2011 8:46 am

Waw ce frumos dar ar fi exceptional daca toti ar gand asa si ar si aplica dupa cum vad eu viitorul Romaniei este foarte intunecat
Sus In jos
 
Copiii
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
IslamRO :: CĂSĂTORİA Şİ VİAŢA DE FAMİLİE ÎN İSLAM :: COPİLUL ÎN ISLAM-
Mergi direct la: